ویروسی شدن لپ تاپ همواره یکی از معضلات اصلی کاربران این دستگاه ها بوده است. برای رفع این مشکل، سیستم عامل ویندوز 10 با ایجاد یک نوع آنتی ویروسی داخلی سعی در مقابله با تهدیدات این بدافزارهای اینترنتی داشته است. این آنتی ویروس که به ویندوز دیفندر یا windows defender معروف است، به صورت پیش فرض در سیستم عامل ویندوز 10 وجود دارد و نسبت به آنتی ویروس های موجود در بازار نیز عملکرد قابل قبولی داشته است. با این حال برخی کاربران ممکن است به دلایل خاصی نیاز به غیر فعال سازی ویندوز دیفندر در ویندوز 10 داشته باشند.
عملکرد این آنتی ویروس داخلی ویندوز نیز مانند دیگر آنتی ویروس ها در جهت جلوگیری از ورود بد افزارها به سیستم است و با وجود کارایی بالا باز هم در برخی موارد مانند اتصال لپ تاپ به شبکه، نصب نرم افزار یا بازی روی سیستم، ممکن است ارور داده و مانع از انجام عملیات شود؛ از همین رو در برخی موارد نیاز به غیر فعال سازی windows defender در ویندوز 10 وجود دارد. در ادامه نحوه غیر فعال سازی ویندوز دیفندر در ویندوز 10 را به شما آموزش می دهیم. اگر در این زمینه نیاز به دریافت خدمات تخصصی یا راهنمایی بیشتر داشتید، تیم تعمیر لپ تاپ نمایندگی ایسوس در مرکز سخت افزار ایران در کنار شما هستند.
نحوه غیر فعال سازی ویندوز دیفندر با کمک security center
کاربران عزیز باید توجه داشته باشند که windows defender به صورت پیش فرض روی سیستم وجود دارد و مانند دیگر قابلیت های این سیستم عامل، امکان حذف آن به صورت کامل وجود ندارد؛ تنها در موارد مورد نیاز می توان نسبت به غیر فعال سازی windows defender در ویندوز 10 اقدام کرد. بسته به اینکه از چه مسیری برای این کار اقدام می کنید غیر فعال سازی ویندوز دیفندر در ویندوز 10 می تواند دائمی یا موقتی باشد. استفاده از پنجره security center موجب غیر فعال سازی ویندوز دیفندر به صورت موقتی می شود.
برای غیر فعال کردن ویندوز دیفندر در ویندوز 10 به کمک پنجره security center از مسیر زیر اقدام نمایید:
- در نوار ابزار پایین صفحه نمایش و در کنار نمایش دهنده ساعت یک آیکون مانند سپر وجود دارد که همان windows security است. در اولین مرحله باید با کلیک روی این سپر امنیتی آن را باز کنید. اگر در این قسمت موفق به پیدا کردن این آیکون نشدید می توانید با سرچ عبارت windows security در منوی start این بخش را پیدا کنید.
- پس از آن در سمت چپ پنجره ای که رو به رویتان باز شده روی آیکون سپر کلیک نمایید.
- در این مرحله چندین گزینه برای شما نمایش داده می شود که باید گزینه virus & threat protection را انتخاب کرده و روی آن کلیک کنید تا باز شود.
- حال باید روی گزینه manage settings کلیک کنید.
- برای غیر فعال کردن ویندوز دیفندر در ویندوز 10 باید در صفحه بعدی که جلوی شما باز می شود تمامی گزینه های نمایش داده شده را از حالت on به حالت off درآورید. پس از انجام عملیات مورد نظر خود زمانی که قصد فعال سازی دوباره این آنتی ویروس را داشته باشید می توانید در همین قسمت مجددا تمامی گزینه ها را به On تغییر دهید.
غیر فعال کردن ویندوز دیفندر به صورت دائمی
غیر فعال کردن ویندوز دیفندر در ویندوز 10 به صورت دائمی تنها در ویرایش های pro و enterprise این سیستم عامل امکان پذیر است. بنابراین اگر شما نیز جزو کاربران این ویرایش ها هستید می توانید با اجرای مراحل زیر، اقدام به غیر فعال سازی ویندوز دیفندر در ویندوز 10 لپ تاپ ایسوس خود به صورت دائمی کنید.
- در اولین مرحله باید به سراغ منوی استارت رفته و عبارت msc را تایپ کنید.
- پس از آن در صفحه باز شده از قسمت local group policy گزینه computer configuration را باز کنید.
- در مرحله بعدی از غیر فعال سازی windows defender در ویندوز 10 باید طبق مسیر زیر پیش بروید:
Administrative templates >> windows components >> windows defender antivirus
- در آخرین مرحله کافی است روی گزینه turn off windows defender antivirus کلیک کرده و از پنجره نمایش داده شده گزینه enabled را به disabled تغییر دهید.
- پس از زدن گزینه apply و در نهایت ok آنتی ویروس ویندوز 10 لپ تاپ ایسوس شما غیر فعال شده و پس از یک مرتبه ری استارت می توانید به راحتی عملکرد مورد نظر خود را انجام دهید.
فیلم آموزشی نحوه ی غیرفعال کردن ویندوز دیفندر 10
در این فیلم آموزشی تمام مراحل و جزییات برای غیر فعال کردن ویندوز دیفندر در ویندوز 10 را به شما آموزش میدهیم:
نکاتی در مورد ویندوز دیفندر (Windows Defender)
با وجود آن که ویندوز دیفندر آنتی ویروس پیش فرض روی سیستم عامل ویندوز 10 است و ممکن است در نهایت به اندازه آنتی ویروس های بسیار قوی موجود در بازار کارایی نداشته باشند، اما باید بدانید که این انتی ویروس برای این سیستم عامل بهینه شده است و توصیه ما این است که تا زمانی که یک آنتی ویروس قوی دیگر روی سیستم خود نصب نکرده اید، از غیر فعال سازی ویندوز دیفندر در ویندوز 10 خودداری نمایید.
نکته بعدی این است که نصب یک آنتی ویروس خارجی روی لپ تاپ خود به خود موجب غیر فعال سازی windows defender در ویندوز 10 می شود و نیازی به انجام عملیات اضافه برای غیر فعال سازی آن نیست. در نهایت نیز ممکن است با روشی تحت عنوان غیر فعال کردن ویندوز دیفندر در ویندوز 10 از طریق رجیستری مواجه شوید و قصد اجرای آن را داشته باشید اما خوب است بدانید که تغییر تنظیمات رجیستری ویندوز خطرناک بوده و توصیه نمی شود. در نهایت نیز اگر در هر یک از موارد گفته شده با مشکل مواجه شدید، می توانید برای دریافت خدمات تخصصی، با نمایندگی ایسوس مرکز سخت افزار ایران با شماره 02162948 تماس بگیرید.