به جرات می توان گفت که ضربه خوردن لپ تاپ، یکی از بدترین اتفاقات ممکن برای کاربران است. یکی از مشکلاتی که در اثر ضربه خوردن لپ تاپ رخ می دهد، این است که حتی اگر دستگاه دچار شکستگی نشود نیز ممکن است یکی از قطعات اصلی آن دچار آسیب دیدگی شده و کارکرد لپ تاپ را مختل کند. از این رو ما در این مقاله، روش های عیب یابی لپ تاپ ضربه خورده را به شما آموزش می دهیم که اگر روزی این اتفاق گریبانگیر شما شد، بتوانید سریعا نسبت به عیب یابی آن اقدام کنید تا دچار مشکلات آتی نشوید.
بنابراین توصیه می کنیم در صورت ضربه خوردن دستگاه، به جای ترسیدن، سریعا تست های زیر را انجام دهید تا از سلامت قطعات آن مطمئن شوید. مدنظر داشته باشید که اگرچه این تست ها می تواند خیال شما را تا حدودی از آسیب دیدگی لپ تاپ راحت کند، اما بهتر است که لپ تاپ توسط افراد متخصص نیز مورد بررسی قرار گیرد. تکنسین های حاضر در نمایندگی ایسوس مرکز سخت افزار ایران با انجام تست های مختلف به صورت حرفه ای به بررسی و ترمیم لپ تاپ آسیب دیده می پردازند.
ضربه خوردن لپ تاپ و روش های عیب یابی لپ تاپ ضربه خورده
در این قسمت راه های عیب یابی لپ تاپ ضربه خورده را بررسی کرده و به صورت کامل توضیح می دهیم که هر قسمت را بهتر است چگونه بررسی کنید:
بررسی بدنه
قسمت بیرونی و گارد لپ تاپ خود را دقیقا بررسی کنید. ببینید چه بخش هایی و با چه عمقی دچار شکستگی یا فرورفتگی شده اند. اگر خراش از بدنه تا روی مانیتور کشیده شده و شما قصد تعمیر یا پوشاندن آن را داشتید، بهتر است که یا از واکس های محافظت کننده استفاده کنید (که با اندکی از این واکس ها و با استفاده از یک دستمال تمیز بدون پرز می توانید خراش را تعمیر کنید) یا از چسب های مخصوص برای چسباندن خراش استفاده کنید که علاوه بر رفع شکستگی به افزایش کیفیت تصویر نیز کمک می کنند.
نکته حائز اهمیت در بررسی کیس در مراحل عیب یابی لپ تاپ ضربه خورده این است که شما تمام درزها، قفل ها و لولاها که نقش مهمی در اتصالات لپ تاپ دارند را بررسی کنید. بهتر است در همین حین با باز و بسته کردن سی دی یا دی وی دی درایو لپ تاپ خود از سلامت آن آگاه شوید یا با یک سوزن از منفذ جلوی آن تست باز و بسته شدن را انجام دهید
این مطلب جذاب را از دست ندهید : چرا لپ تاپ ایسوس روشن نمیشه ؟
بررسی صفحه نمایش
یکی دیگر از قسمت های مهم در عیب یابی لپ تاپ ضربه خورده، بررسی مانیتور یا صفحه نمایش است. ضربه خوردن لپ تاپ می تواند این قطعه اساسی و گران قیمت و حساس را با آسیب های جدی رو به رو کند. به طور کلی و خلاصه اگر مانیتور شما آسیب ببیند، سه اتفاق ممکن است گریبان گیر لپ تاپ شما شود. در حالتی که مانیتور به کلی از بین برود، می توانید موقتا لپ تاپ را با یک کابل VGA یا HDMI به یک مانیتور یا تلویزیون وصل کنید تا همچنان به عنوان یک کامپیوتر قابل استفاده باشد؛ اما بهتر است در فرصتی مناسب مانیتور را تعویض کنید.
در صورتی که با پیکسل های سوخته، قطعی موقت، سفید یا سیاه شدن تصویر رو به رو شدید، تعویض نوار ال ای دی، روشنایی یا لامپ تصویر می تواند مانیتور شما را به روز اول برگرداند که بهتر است این کار توسط تکنسین های ماهر انجام شود. در حالت سوم که بهترین حالت ممکن برای یک کاربر است، ممکن است با خطای No Signal رو به رو شوید که می توانید با فشار کابل داخل لولا این مشکل را بر طرف کنید.
بررسی سلامت باتری
پس از ضربه خوردن لپ تاپ، بهتر است برای بررسی سلامت باتری، لپ تاپ خود را صرفا با انرژی باتری روشن کنید. اگر روشن نشد، این بار از برق مستقیم آداپتور استفاده کنید که در این صورت اگر این بار روشن شد، یعنی باتری از کار افتاده است.
اگر لپ تاپ نه با استفاده از باتری و نه با استفاده از برق AC روشن شود، معنی آن این است که پاور سوخته و کاربر با هزینه گزافی برای تعمیر رو به رو می شود. البته گاهی نیز ممکن است مسیر شارژ شدن دچار آسیب دیدگی شده باشد که شما با تعمیر مدار شارژ لپ تاپ ایسوس نیز می تواند این مشکل را بر طرف کنید.
بررسی سلامت فن
گاهی پس از عیب یابی لپ تاپ ضربه خورده و انجام مراحل بالا با خیالی آسوده در حال کار کردن هستید که ناگهان متوجه می شوید رایانه شما داغ شده یا هنگام کار سنگین، خاموش می شود. در این صورت می توانیم بگوییم که فن لپ تاپ شما که وظیفه خنک کردن فضای داخلی رایانه را بر عهده دارد، پس از ضربه خوردن لپ تاپ دچار آسیب دیدگی یا خرابی شده است.
در این صورت می توانید پس از خاموش کردن لپ تاپ، ابتدا گارد پشت بدنه را باز کرده و با فشار هوا نسبت به تمیز کردن آن اقدام کنید. اگر همچنان مشکلی در خرابی فن باشد می توانید آن را تعمیر کنید. تعمیر فن لپ تاپ خوشبختانه نسبتا ساده بوده و هزینه زیادی ندارد.
حیاتی ترین قطعات؛ هارد درایو و مادربرد
هارد درایو نیز مانند مانیتور یکی از قطعاتی است که پس از ضربه خوردن لپ تاپ سریعا دچار آسیب دیدگی می شود. با این تفاوت که این آسیب با چشم قابل رویت نیست. از این جهت اگر موفق به ذخیره اطلاعات جدید نشدید یا نتوانستید اطلاعات قبلی را مشاهده کنید ابتدا سریعا با استفاده از نرم افزارهای بازیابی اطلاعات خود را برگردانید. در حالت دیگر اگر نمی توانید از تجهیزات جانبی مانند چاپگر استفاده کنید یا نصب نرم افزارها و هماهنگی بین آنها برای شما غیر قابل انجام است باید با مراجعه به نمایندگی ASUS واقع در مرکز سخت افزار ایران نسبت به عیب یابی مادربرد خود اقدام کنید. توجه کنید تخصص و زمان در تعمیر مادربرد بسیار حیاتی بوده و بهتر است این کار را به متخصصان واگذار نمایید.