جستجو کردن
Close this search box.
جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

مادربرد لپ تاپ ایسوس

مادربرد لپ تاپ ایسوس یک قطعه مرکزی و بسیار مهم است که کار برقراری ارتباط بین بخش های اصلی لپ تاپ را انجام می دهد. بروز برخی مشکلات در این قطعه نیاز به تعمیر یا تعویض آن را به وجود می آورد و این کار باید در مراکز معتبر و در مدت زمانی سریع انجام شود.

در هر لپ تاپ، مجموعه ای از بخش های سخت افزاری و نرم افزاری در تعاملی صحیح با هم، عملکرد نرمال یک دستگاه را شکل می دهند. برای این که یک لپ تاپ کاملا درست عمل کند، ارتباط دقیق و کامل بین تمام این جزئیات مورد نیاز است. در صورت خراب شدن و از کار افتادن هر یک از این بخش ها، یک نقص عملکردی در لپ تاپ مشاهده می شود.

حال در نظر بگیرید، قطعه ای از کار بیفتد و دچار مشکل شود که نقشی مرکزی در لپ تاپ دارد و کنترل و مدیریت تمام عملکرد ها به عهده این قطعه است. بله، در ارتباط با مادربرد صحبت می کنیم. این قطعه بسیار حیاتی در هر دستگاه الکترونیکی می تواند خراب شده، از کار بیفتد یا حتی بسوزد.

در نتیجه لپ تاپ از کار افتاده و بلا استفاده می شود. برای درک بهتر این مهم، باید نقش دقیق مادربرد را بدانیم. در این جا مادربرد لپ تاپ ایسوس مد نظر ما بوده و با بررسی نقش این قطعه در نمایندگی تعمیر لپ تاپ ایسوس ، می خواهیم به عوامل منفی تاثیر گذار روی مادربرد بپردازیم.

مادربرد لپ تاپ ایسوس

نقش مادربرد در لپ تاپ چیست؟

زمانی که می گوییم مادربرد لپ تاپ ایسوس، یعنی یک قطعه اختصاصی مرکزی که شرکت ایسوس آن را متناسب با قابلیت ها و مشخصات مدل دستگاه، طراحی کرده و ساخته است و در لپ تاپ مورد نظر تعبیه کرده است. پس در قدم اول باید گفت که برد هر دستگاهی دقیقا اختصاصی با مشخصات دستگاه ساخته می شود. اما وظیفه برد جدای از مدل لپ تاپ؛ یک نقش مرکزی و ارتباط دهنده است.

مادربرد لپ تاپ ایسوس به صورت یک قطعه بزرگ مرکزی است که سایر اجزای سخت افزاری لپ تاپ روی آن قرار گرفته اند. در کنار این قطعات، سیم ها، مدار ها، خازن ها و … نیز قرار دارند. علاوه بر این ها، مادربرد در ارتباط با منبع تغذیه دستگاه، برق ورودی را دریافت کرده و به صورت کاملا کنترل شده، ولتاژ مورد نیاز هر قطعه را تامین می کند. همه این موارد به ما می گوید که نقش برد اصلی لپ تاپ ایسوس، برقراری دقیق تمامی ارتباطات داخلی درون لپ تاپ است و تا چه میزان نقش و درست عمل کردن آن حائز اهمیت است.

روی مادربرد لپ تاپ ایسوس چه قطعات و اجزایی را مشاهده می کنیم؟

همان طور که گفته شد، مادربرد مانند یک صفحه به نسبت بزرگ و مرکزی در قلب لپ تاپ قرار گرفته و سایر اجزا روی آن سوار شده اند. مهم ترین جزئیاتی که می توان روی برد اصلی لپ تاپ ایسوس مشاهده کرد شامل قطعات سخت افزاری مانند، هارد دیسک، رم داخلی، سی پی یو، کارت گرافیک لپ تاپ ایسوس ، سوکت سی پی یو، اسلات های کارت گرافیک، چیپ ها و …. می شود.

در کنار این قطعات اصلی، یک سری خازن ها، مقاومت ها، دیود ها، ترانزیستور ها، سیم ها و مدار ها و آی سی ها … نیز روی مادربرد لپ تاپ ایسوس مشاهده می شود.

هر یک از قطعات خود به نوعی یک نقش بسیار حیاتی در عملکرد لپ تاپ دارند. در نتیجه باید گفت که آشنایی با نشانه های خرابی مادربرد دستگاه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در ادامه به بررسی برخی از این علائم می پردازیم.

مادربرد لپ تاپ ایسوس

چرا مادربرد در دستگاه دچار مشکل می شود؟

اما بعد از بررسی علائم خرابی مادربرد، بهتر است ببینیم چه عواملی روی این قطعه بسیار مهم تاثیر منفی می گذارند تا در ادامه تا جای ممکن مانع از بروز این آسیب ها شد. رایج ترین این دلایل شامل گزینه های زیر می شود:

  • نوسانات جریان برق در دستگاه، خصوصا زمانی که از شارژر یا باتری های نامرغوب و غیر اصلی برای دستگاه استفاده می شود
  • بروز آسیب و خرابی در کاکپوننت های روی مادربرد لپ تاپ ایسوس نظیر مقاومت ها یا خازن ها و …
  • استفاده بیش از حد از لپ تاپ فراتر از توان دستگاه
  • استفاده از برنامه های بسیار سنگین روی لپ تاپ و نصب بدافزار ها روی آن
  • آب خوردگی دستگاه یا وارد شدن ضربه به لپ تاپ

نشانه های خرابی برد اصلی لپ تاپ ایسوس چیست؟

علائم خرابی و بروز مشکل در مادربرد شامل یک سری نشانه های اختصاصی و کلی است که هر یک را می توان هم دلیل خرابی برد در نظر گرفت و هم این که شاید دلیل مشکل دیگری باشند. با این حال با مشاهده هر یک از این علائم، بهتر است به خرابی مادربرد لپ تاپ ایسوس شک کرده و برای رفع مشکل آن اقدامات لازم را انجام داد:

  • دستگاه روشن نمی شود
  • دستگاه روشن می شود، فن کار می کند، اما نمایشگر سیاه بوده و بالا نمی آید
  • کاربر نمی تواند روی لپ تاپ ویندوز نصب کند
  • در نمایش تصاویر و محتوای تصویری اختلال وجود دارد، برای مثال تصاویر به صورت در هم و دارای خطوط سیاه نمایش داده می شوند
  • دستگاه دائما هنگ می کند و عملکرد بسیار کند و آزار دهنده ای دارد به نحوی که کاربر نمی تواند بسیاری از برنامه ها را به راحتی با لپ تاپ اجرا کند
تعمیرات مادر برد لپ تاپ ایسوس

در چه مواردی باید مادربرد دستگاه مورد نظر تعویض شود؟

در نهایت بعد از انجام تمام بررسی ها توسط تکنسین مربوطه نمایندگی ایسوس، اگر فرایند های تعمیراتی نتیجه ای نداشته باشد یا بنا به تشخیص تعمیرکار برد کاملا سوخته باشد و امکان تعمیر آن وجود نداشته باشد، باید برد اصلی لپ تاپ ایسوس مورد نظر با یک مادربرد نو تعویض گردد. نکته مهم این است که تعمیرکاری که این کار را انجام می دهد، از مهارت و توانایی کافی بهره مند باشد و با دقت بالا، مادربرد را باز کرده و تعویض کند. علاوه بر این، در صورت نیاز به تعویض مادربرد لپ تاپ ایسوس، باید حتما از یک نمونه اصلی استفاده شود تا کیفیت عملکردی لپ تاپ تحت تاثیر قرار نگیرد.

5/5 (2 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید