اگر می خواهید تجهیزات صوتی جانبی مانند میکروفون را به کامپیوتر وصل کنید، به ابزاری نیاز دارید که به آن کارت صدا گفته می شود. این ابزار می تواند تجهیزات صوتی مختلف را به سیستم های کامپیوتری متصل کند. شما به دلایل مختلفی به این وسیله نیاز دارید و باید در خرید آن یک سری نکات را در نظر بگیرید.
در واقع درست مانند راهنمای خرید کارت گرافیک یا هارد برای سیستم، شما باید بدانید که برای انتخاب کارت های صدا باید به چه مشخصاتی توجه کنید. در این مقاله به صورت کامل عملکرد کارت صدا در کامپیوترها را بررسی می کنیم و به شما می گوییم که برای انتخاب این وسیله باید به چه مواردی توجه کنید.
عملکرد کارت صدا چیست؟
کاری که کارت صدا انجام می دهد، تبدیل کردن سیگنال ها یا داده های آنالوگ به اطلاعات دیجیتالی است. بنابراین شما با کمک این وسیله می توانید داده های آنالوگ را به داده های صوتی دیجیتالی تبدیل کنید. با تبدیل شدن داده ها به سیگنال های صوتی دیجیتالی، حالا کامپیوتر می تواند این اطلاعات را پردازش کند تا به این ترتیب صدای خروجی با کیفیت از کامپیوتر پخش شود. علاوه بر این، تمامی این اطلاعات به صورت معکوس هم انتقال می یابند و نتیجه آن پخش صدا از هدفون یا سایر تجهیزات صوتی است.
قابلیت های دیگر کارت های صدا، تبدیل سیگنال های دیجیتالی به آنالوگ، پردازش صدا، بهبود کیفیت صدا و مواردی از این دست است. در نتیجه می توان گفت که کارت های صدا در واقع یک پل ارتباطی برای رد و بدل داده های صوتی هستند. نکته مهم این که کامپیوترها به صورت پیش فرض کارت مخصوص صدا را دارند. اما به دلایل مختلفی ممکن است کاربران به تهیه یک گزینه جداگانه هم نیاز داشته باشند.
چرا باید یک کارت صدا جداگانه را خریداری کرد؟
همانطور که گفته شد، خود کامپیوترها به صورت پیش فرض به کارت های صدا مجهزند. اما این کارت های صدا معمولا کیفیت بسیار بالایی ندارند و کیفیت آنها بسیار محدود است. آنها خروجی و ورودی صدای بسیار محدودی برای ضبط موسیقی دارند. به همین دلیل کاربرانی که به صداهای با کیفیت تر و سطح بالاتری نیاز دارند، خصوصا کسانی که از سیستم برای ضبط موسیقی استفاده می کنند، باید از کارت های صدای جانبی و جداگانه استفاده کنند.
حتی سیگنال های الکترومغناطیسی هم به شدت می توانند روی کیفیت صدای خروجی کامپیوتر تاثیر بگذارد. در کل می توان گفت اگر بخواهید از سیستم برای ضبط موسیقی یا مانیتور کردن صدا با کیفیتی بسیار بالا استفاده کنید، حتما باید یک کارت صدای جداگانه تخصصی و حرفه ای را خریداری کنید.
چه کسانی به خرید کارت صدا نیاز دارند؟
همه کاربران به خرید یک کارت صدای اضافه برای سیستم نیاز ندارند و این قطعه سخت افزاری تنها برای کاربران خاصی ضروری است. به صورت کلی تمامی افرادی که می خواهند از سیستم برای یک صدابرداری استودیویی و حرفه ای استفاده کنند، به این قطعه سخت افزاری نیاز دارند. کسانی که در زمینه موسیقی یا ضبط صدا فعالیت دارند و کار آنها ضبط و پخش صدا با کیفیتی بسیار بالاست، اصلی ترین کاربرانی هستند که به خرید این قطعه سخت افزاری نیاز دارند.
راهنمای انتخاب کارت های صدا برای سیستم
کارت های صدای موجود در بازار انواع مختلفی دارند و از چند جهت با هم متفاوت اند. به همین دلیل هم هنگام خرید و انتخاب آنها باید با دقت بالا، انواع این کارت های صدا را بشناسید تا بتوانید مناسب ترین مدل را برای سیستم تان انتخاب کنید. این کارت ها از نظر نوع ورودی و نوع اتصال با هم متفاوت اند. نوع ورودی و خروجی یک کارت صدا مهمترین چیزی است که در زمان خرید باید به آن توجه کنید.
شما باید نوع ورودی های سیستم و تعداد مورد نیاز خود را در نظر بگیرید و بر این اساس از بین کارت های صدای موجود در بازار، مناسب ترین مدل را انتخاب کنید. برای مثال برخی از انواع کارت های صدا به صورت رومیزی هستند و تنها دو کانال دارند. برخی از مدل های حرفه ای تر نیز همزمان از صدها کانال برای ضبط پشتیبانی می کنند. از طرفی باید دستگاه های مورد استفاده را نیز مد نظر داشته باشید. برای مثال به منظور اتصال مستقیم گیتار یا کیبورد به کارت های صدا، باید مدل انتخابی حتما به ورودی (instrument-level (hi-Z مجهز باشد.
سایر مشخصات مهم کارت های صدا برای خرید
علاوه بر مواردی که در بالا به آنها اشاره شد، روی انواع مختلف این محصولات یک سری مشخصات دیگر هم ذکر شده که باید در زمان خرید به آنها توجه کرد. اول از همه در نظر داشته باشید که هر یک از این محصولات با نوع به خصوصی از سیستم ها سازگاری دارند. یعنی برخی تنها با مک کار می کنند و برخی از کارت های صدا هم تنها با سیستم های PC سازگارند.
یکی دیگر از ویژگی های بسیار مهمی که در زمان خرید یک کارت صدا باید به آن دقت کنید، نرم افزارهایی است که این محصولات از آن پشتیبانی می کنند. نرم افزار و DSP آنها، برای کارهای حرفه ای مانند میکس صدا و موسیقی بسیار کاربردی هستند. در نهایت دو ویژگی مهم دیگری که در مورد کارت های صدا باید در نظر گرفت، sample rate و bit depth است. این مشخصات، تخصصی است و تنها یک فرد حرفه ای می تواند با توجه به نوع کاری که انجام می دهد این ویژگی ها را ارزیابی و تحلیل کند.
دسته بندی انواع کارت های صدا
کارت های صدا انواع مختلفی دارند و باید برای انتخاب آنها، با انواع این قطعات سخت افزاری آشنا بود. یکی از انواع کارت های صدا، کارت های صدای اینترنال یا داخلی است. این قطعات به صورت داخلی و روی مادربرد سوار می شوند. برخی از آنها هم با عنوان کارت آن بورد شناخته می شوند و می توان برای انجام کارهای حرفه ای مانند آهنگسازی، آنها را تهیه و روی مادربرد نصب کرد.
دسته دوم انواع کارت های صدا، کارت صدای اکسترنال است. همانطور که از نام آنها مشخص است، این کارت ها به صورت خارجی ( بیرون از کیس کامپیوتر ) مورد استفاده قرار می گیرند. این کارت های صدا به دلیل دسترسی آسان تر کاربران به ورودی و خروجی آنها، محبوبیت بیشتری نسبت به انواع اینترنال دارند.
بخش های اصلی کارت های صدا شامل چه اجزایی است؟
یک کارت صدا از چندین قطعه و بخش اصلی تشکیل شده که عملکرد آن را شکل می دهند. مهمترین اجزای این تجهیزات سخت افزاری شامل موارد زیر می شود:
- پردازنده سیگنال دیجیتال (DPS)؛ اصلی ترین بخش این وسایل همین قطعه است که توان پردازشی مورد نیاز کارت صدا برای تبدیل سیگنال های آنالوگ به سیگنال های دیجیتالی و پردازش اطلاعات صوتی را فراهم می کند
- مبدل دیجیتال به آنالوگ؛ این قطعه اطلاعات صورتی دیجیتالی را می گیرد و آنها را به داده یا سیگنال آنالوگ تبدیل می کند
- مبدل آنالوگ به دیجیتال؛ بخش دیگری از عملکرد کارت های صدا تبدیل داده ها یا سیگنال های آنالوگ به سیگنال های دیجیتالی است. این قطعه این تبدیل را انجام می دهد تا اطلاعات صوتی آنالوگ به صورت فرکانس های دیجیتالی خارج شوند
- حافظه رام؛ درست مانند دیگر وسایل سخت افزاری، رام کار ذخیره سازی داده ها را انجام می دهد
- پورت های ارتباطی؛ این بخش هم بسیار مهم است و بسته به نوع این کارت ها، ورودی های به کار رفته در آنها نیز متفاوت است. انواع مختلفی از پورت های ارتباطی مانند HDMI، XRL، USB و ورودی های لاین از رایج ترین پورت های به کار رفته در انواع مختلف کارت های صدا هستند.
پرفروش ترین کارت های صدا کدام است؟
برندها و مدل های مختلفی در بازار وجود دارد که هر کدام ممکن است برای کارایی به خصوصی مناسب باشد. با این حال لیست بهترین و پرفروش کارت های صدای موجود در بازار، شامل مدل های زیر است:
- کارت صدا مدل V8 که با یک پردازنده قدرتمند دو هسته ای، عملکرد بی نظیری برای انجام کارهای صوتی پیچیده و ضبط های استودیویی را ارائه می کند.
- کارت های صدا QYH مدل V8-2، مهمترین ویژگی این کارت های صدا پشتیبانی از اتصال بی سیم بلوتوث و تنوع بالای پورت های ارتباطی است
- کارت های صدای فکوس رایت مدل سولو G3، با این مدل های اکسترنال شما یک استودیویی خانگی کوچک خواهید داشت و می توانید ضبط موسیقی را با کیفیتی خوب انجام دهید
- انواع کارت های صدای پری سونوس مدل AudioBox 96 USB؛ یک مدل دو کاناله و مناسب برای اتصال همزمان میکروفون و گیتار و ضبط صدا و موسیقی. این مدل سرعت بسیار بالایی دارد و اتصال آن از طریق USB است.