جستجو کردن
Close this search box.
جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

ریستارت شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس: علل و راهکارها

ریست شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس مشکلی است که ممکن است اغلب کاربران با آن مواجه شده باشند. این مساله ممکن است به دلایل مختلفی نظیر باگ های نرم افزاری یا حتی به روز رسانی های مختلف در سیستم رخ دهد. اما زمانی باید نسبت به آن حساس شد و به فکر چاره ای برای آن بود که ریستارت شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس به صورت مکرر رخ دهد.

اگر شما نیز با مشکل ریست شدن لپ تاپ asus یا هر لپ تاپ ویندوزی دیگری مواجه هستید، باید بدانید که این مساله می تواند علل مختلفی نظیر خرابی مادربرد، گرم شدن سی پی یو، خرابی پاور لپ تاپ ایسوس و دیگر موارد داشته باشد.

 در این که توسط مرکز تعمیر لپ تاپ ایسوس ارائه شده علل مختلفی که موجب بروز این اختلال در عملکرد لپ تاپ ایسوس و به طور کلی تمامی لپ تاپ های ویندوزی می شوند بررسی شده و در هر مورد راهکار مناسب جهت رفع آن نیز بیان می گردد.

ریستارت شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

1. ریستارت شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس به دلیل دمای بالای CPU

پردازنده یا همان سی پی یو به نوعی مغز لپ تاپ در نظر گرفته می شود که پردازش تمامی عملکردهای سیستم را بر عهده دارد. به دلیل اجرای عملیات های سنگین پردازشی توسط این قطعه، دمای آن در حین کار بالا می رود. در لپ تاپ ها قطعه ای به نام فن تعبیه شده است که وظیفه آن پایین آوردن دمای قطعات لپ تاپ در حین کار است.

اما گاهی به دلیل اجرای بازی های سنگین، اجرای برنامه های با بار پردازشی زیاد، یا حتی نفوذ ویروس های نرم افزاری به سیستم، دمای CPU بیش از حد معمول بالا می رود به حدی که فن دیگر قادر به پایین آوردن دما نیست. در چنین مواردی کاربر با مشکل ریستارت شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس مواجه می شود.

اگر متوجه شدید که مشکل restart شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس در هنگام اجرای بازی های سنگین یا دیگر مواردی که موجب بالا رفتن دمای سی پی یو می شوند رخ می دهد، باید برای رفع این مشکل به متخصصین تعمیرات مراجعه نمایید. نمایندگی ایسوس مرکز سخت افزار ایران یکی از مراکز معتبر در زمینه تعمیر و تعویض فن و پردازنده لپ تاپ است و می توانید روی مهارت تکنسین های این مجموعه حساب کنید.

بیشتر بخوانید: تست کامل لپ تاپ هنگام خرید ؛ راهنمایی جامع و کامل

2. ریستارت شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس به دلیل دمای بالای CPU

پردازنده یا همان سی پی یو به نوعی مغز لپ تاپ در نظر گرفته می شود که پردازش تمامی عملکردهای سیستم را بر عهده دارد. به دلیل اجرای عملیات های سنگین پردازشی توسط این قطعه، دمای آن در حین کار بالا می رود.

 در لپ تاپ ها قطعه ای به نام فن تعبیه شده است که وظیفه آن پایین آوردن دمای قطعات لپ تاپ در حین کار است. اما گاهی به دلیل اجرای بازی های سنگین، اجرای برنامه های با بار پردازشی زیاد، یا حتی نفوذ ویروس های نرم افزاری به سیستم، دمای CPU بیش از حد معمول بالا می رود به حدی که فن دیگر قادر به پایین آوردن دما نیست.

در چنین مواردی کاربر با مشکل ریستارت شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس مواجه می شود. اگر متوجه شدید که مشکل restart شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس در هنگام اجرای بازی های سنگین یا دیگر مواردی که موجب بالا رفتن دمای سی پی یو می شوند رخ می دهد، باید برای رفع این مشکل به متخصصین تعمیرات مراجعه نمایید. نمایندگی ایسوس در تهران و کرج و سایر شهرستان ها یکی از مراکز معتبر در زمینه تعمیر فن لپ تاپ ایسوس و پردازنده لپ تاپ است و می توانید روی مهارت تکنسین های این مجموعه حساب کنید.

کاربران لپ تاپ اچ پی نیز می توانند در صورت نیاز به تعمیر و تعویض فن لپ تاپ اچ پی خود به صورت تخصصی از با کارشناسان مجرب مرکز سخت افزار ایران در ارتباط باشند.

3. دلایل نرم افزاری ریست شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

زمانی که صحبت از ریستارت شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس به میان می آید، بسیاری از افراد مشکلات نرم افزاری را دلیل بروز این اختلال عنوان می کنند. اما مشکلات نرم افزاری حیطه بسیار وسیعی دارد و تشخیص آن به راحتی امکان پذیر نیست.

به عنوان مثال عدم نصب صحیح درایورهای مختلف اعم از مادربرد یا کارت گرافیک، آپدیت نبودن درایورهای قدیمی روی لپ تاپ، اجرای دو برنامه از یک منبع مشترک در ویندوز یا وجود نرم افزارهای ویروسی می توانند موجب ریست شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شوند.

برای حذف این عوامل و رفع مشکل restart شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس، باید تمامی موارد گفته شده در این بخش از مقاله را چک کنید. متاسفانه به دلیل وسعت عوامل نرم افزاری که موجب ریست شدن ناگهانی لپ تاپ های ویندوزی می شوند، امکان چک کردن تمامی این موارد ساده نبوده و بهتر است برای رفع آن از متخصصین این حوزه کمک بگیرید.

4. ایراد در پاور عامل دیگر restart شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

پاور لپ تاپ قطعه ای است که در ارتباط با جریان برق شهری بوده و وظیفه آن تبدیل برق شهری متناوب به برق مستقیم مورد نیاز برای فعالیت اجزای سیستم است. از همین جمله می توان متوجه شد که بروز هر گونه ایراد در این قطعه می تواند موجب ریستارت شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس شود.

اما چه عواملی موجب آسیب رساندن به پاور لپ تاپ می شوند؟ از اصلی ترین مواردی که موجب آسیب به پاور لپ تاپ و در نتیجه ریست شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس می شود، می توان به نوسانات برق شهری اشاره کرد.

پاور قطعه ای است که نسبت به جریان برق حساس بوده و در صورت بروز نوسانات برقی دچار مشکل می شود. یکی از راهکارهای مفید و موثر برای رفع این مساله و جلوگیری از خراب شدن پاور استفاده از یک محافظ برق با کیفیت است.

محافظ برق از دستگاه در مقابل نوسانات برقی محافظت کرده و موجب افزایش عمر مفید پاور لپ تاپ می شود. در صورتی که متوجه شدید ریستارت شدن لپ تاپ ایسوس به دلیل بروز ایراد در پاور است باید از تکنسین های تعمیرات بخواهید تا نسبت به تعمیر برد پاور لپ تاپ ایسوس اقدام کنند.

5. بروز ایراد در مادربرد

مادربرد یا همان مین برد یکی دیگر از قطعات اصلی در لپ تاپ های ایسوس است که عملکردهای متفاوتی بر عهده دارد و خرابی آن موجب ریست شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس می شود. از چه طریقی می توان متوجه شد که مادربرد آسیب دیده است؟

 از اصلی ترین نشانه های ایراد در مادربرد این است که پس از زدن پاور لپ تاپ برای روشن کردن دستگاه، چراغ لپ تاپ روشن شده، فن شروع به کار می کند اما صفحه نمایش روشن نشده و هیچ صدایی نیز از هارد دیسک مبنی بر فعالیت آن شنیده نمی شود. خرابی مادر برد موجب ریستارت شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس می شود و باید تا حد امکان از آن جلوگیری کرد.

عواملی که موجب آسیب رسیدن به مادربرد می شوند عبارتند از سوختن قطعات مختلف مادربرد، سوختن خازن ها، سوختن اسلات های حافظه، جریان کشیدگی و … . مادربرد جزو قطعات اصلی و تخصصی در لپ تاپ ایسوس است که برای تعمیر آن حتما باید به مراکز معتبر مراجعه کرده و از تکنسین های ماهر و با تجربه کمک گرفت. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به مقاله نکات مربوط به تعمیر و تعویض مادربرد لپ تاپ ایسوس مراجعه نمایید

دلیل ریستارت شدن لپ تاپ

6. ایرادات سیستم عامل دلیل دیگر restart شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس

دلیل دیگری که می تواند موجب ریستارت شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس باشد بروز ایراد در سیستم عامل لپ تاپ است. برای اطمینان از این مساله و رفع مشکل ریست شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس می توانید یک مرتبه لپ تاپ خود را ریستارت کرده و در حین بوت شدن آن را روی CMOS تنظیم نموده و به آن زمان دهید تا با همین حالت تنظیمات به صورت کامل انجام شود.

 اگر پس از تکمیل تنظیمات CMOS لپ تاپ خاموش نشد می توان نتیجه گرفت که علت ریست شدن ناگهانی لپ تاپ ایسوس در سیستم عامل بوده و برای رفع این مشکل باید یک مرتبه دیگر اقدام به نصب مجدد سیستم عامل نمایید.

4/5 (2 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید